FOURNAIS ENERGI deltager løbende i forskningsprojekter – primært inden for områderne elektroteknik og energi – i samarbejde med relevante organisationer, forskningscentre og virksomheder. Vores ekspertise er derfor altid opdateret og teoretisk forankret, hvorved vi er på forkant med den internationale udvikling. Alt sammen til fordel og gavn for vores kunder.

FOURNAIS ENERGI nomineret til årets ELFORSK pris 2016

I uge 23/2016 blev vinderen af årets ELFORSK pris fundet. Et af de tre nominerede projekter var ”OP Vent: Energieffektiv ventilation på operationsstuer”, udarbejdet af Odense Universitetshospital i samarbejde med bl.a. FOURNAIS ENERGI ApS – Rådgivende ingeniører.

Forskningsprojektet har påvist særdeles gode muligheder for at anvende energioptimerede ventilationsanlæg på sygehusenes operationsstuer.

Projektet har bl.a. eftervist, at der ved brug af LAF (Laminar Air Flow) tilføres signifikant renere luft på operationsstuerne – selv ved 50% reduktion af friskluftmængden, uden øgning af CFU tal – set i forhold til konventionel ventilation (TAF) hvor Kimtallet for TAF-stuer er væsentlig over grænseværdierne. Forskningsprojektet efterviser samtidig, at der er en betydelig økonomisk gevinst på elregningen ved brug af LAF-ventilation, udover den samfundsøkonomiske gevinst, som følge af reducerede infektioner som har store konsekvenser for den enkelte patient. Projektet….. /projektfolder